Restauracja
Elixir to pierwsza na świecie restauracja w której wszystkie dania w karcie menu zostały połączone z degustacyjnymi porcjami wódek dla wydobycia smaków i aromatów, zgodnie z zasadami food and vodka pairingu. Tutaj 6 wieków tradycji produkcji wódek, miodów pitnych i nalewek przeplata się z kulinarnym bogactwem polskiej kuchni współczesnej. Nowoczesna interpretacja klasycznych receptur, wykorzystanie produktów regionalnych i nowatorskie podejście do idei łączenia potraw z wysokogatunkowym alkoholem pozwalają odkryć kuchnię polską na nowo, w zaskakującej i nie znanej dotąd odsłonie.
MENU / FOODPAIRING
ELIXIR to restauracja w której można zgłębić tajniki food and vodka pairingu, czyli teorii i praktyki połączeń smakowych. Menu stanowią dania kuchni polskiej, inspirowane tradycjami kulinarnymi różnych regionów kraju, pokazane w nowoczesnej odsłonie i na życzenie Gości łączone z trunkami, starannie dobieranymi przez grono szefów kuchni, vodka masterów oraz baristów i mixologów z naszego VODKA ATELIER.
pełne menu
wraz z proponowanymi
alkoholami
WYDARZENIA
The World Restaurant Awards

ELIXIR by DOM WÓDKI jako jedyna restauracja z Polski i tej części Europy został nominowany do najbardziej prestiżowej w świecie gastronomii nagrody THE WORLD RESTAURANT AWARDS 2019 uważanej za restauracyjne Oscary
więcej informacji na portalach:
rmf.pl, onet.pl oraz chillizet.pl

Lunch Menu
Zapraszamy od poniedziałku do piątku
w godzinach 12.00 - 16.00
19
  • Carpaccio
    sezonowana wołowina, ser bursztyn, rukola, kompresowane pomidory z rozmarynem, marynowane borowiki, oliwa z białej trufli
  • Kalmary
    chrupiące sałaty, kalmary w emulsji czosnkowej, chrupiące warzywa, pestki dyni, ziołowa grzanka, dresing ogrodowy
  • Krem z pietruszki
    karmelizowana wiśnia, puder z piernika, kompresowana gruszka, orzechy włoskie
  • 29
  • Łosoś
    filet z łososia, purée ziemniaczane z porem, warzywa ratatouille, piana cytrynowa, chipsy z fioletowej marchwi
  • Stek z bawety
    sezonowa wołowina, kasza pęczak z borowikami, mus z selera, duszona szalotka, jarmuż, palony pomidor koktajlowy, sos rozmarynowy
  • Risotto
    pieczona kaczka, kremowy ryż, młody szpinak, wędzone jabłko, żurawina, ser bursztyn
Foodpairing na dziś
Tydzień z kuchnią polską oraz wódką Belvedere.
(09 – 15.12.2019)

  • Śledź w "Szubie"
    przyrządzony z fileta śledzia bałtyckiego, podany z musem z pieczonego buraka, majonezem cytrynowym, jajkiem przepiórczym, marynowaną szalotką, wędzonym serem Oscypek, ogórkiem kiszonym z Hajnówki oraz kawiorem jabłkowym,
    na życzenie sparowany z Belvedere Bartężek Lake
  • Tatar wegetariański
    przyrządzony z grillowanych warzyw (cukinia, papryka, bakłażan) marynowanych w emulsji z pieczonych pomidorów z lubczykiem, podany z hummusem z zielonego groszku i chrupiącą sałatą,
    na życzenie sparowany z Belvedere Citrus
  • De Volaille z białą truflą
    z piersi kurczaka zagrodowego, nadziewany masłem truflowym, podany z musem z zielonego groszku, brukselką z bułką tartą oraz puree ziemniaczanym,
    na życzenie sparowany z wódką Belvedere Smogóry Forrest
  • Koktajl Słony Karmel
    przyrządzony na bazie Belvedere Pure, słonego karmelu, soku z cytryny oraz czekoladowego bittersa.
  • Zestaw degustacyjny:
    „Zbożowy" z wódką Belvedere Pure
    „Super Premium” z Belvedere Smogóry Forest


Zachęcam do polubienia oraz udostępnienia tego szczególnego wydarzenia na naszym profilu Facebook.
Przewodnik Michelin

Z radością informujemy, że ELIXIR BY DOM WÓDKI po raz czwarty z rzędu zdobył wyróżnienie „MICHELIN – MAIN CITIES OF EUROPE”. Dziękujemy za zaufanie i gratulujemy wszystkim restauracjom, które znalazły się w tegorocznej edycji Czerwonego Przewodnika.
PARTNERZY
MEDIA O NAS
kontakt
Restauracja ELIXIR
Pl. Teatralny,
ul. Wierzbowa 9/11, Warszawa
tel.: 22 828 22 11
e-mail: elixir@domwodki.pl
GODZINY OTWARCIA

12.00 – 24.00