Restauracja
Elixir to pierwsza na świecie restauracja w której wszystkie dania w karcie menu zostały połączone z degustacyjnymi porcjami wódek dla wydobycia smaków i aromatów, zgodnie z zasadami food and vodka pairingu. Tutaj 6 wieków tradycji produkcji wódek, miodów pitnych i nalewek przeplata się z kulinarnym bogactwem polskiej kuchni współczesnej. Nowoczesna interpretacja klasycznych receptur, wykorzystanie produktów regionalnych i nowatorskie podejście do idei łączenia potraw z wysokogatunkowym alkoholem pozwalają odkryć kuchnię polską na nowo, w zaskakującej i nie znanej dotąd odsłonie.
MENU / FOODPAIRING
ELIXIR to restauracja w której można zgłębić tajniki food and vodka pairingu, czyli teorii i praktyki połączeń smakowych. Menu stanowią dania kuchni polskiej, inspirowane tradycjami kulinarnymi różnych regionów kraju, pokazane w nowoczesnej odsłonie i na życzenie Gości łączone z trunkami, starannie dobieranymi przez grono szefów kuchni, vodka masterów oraz baristów i mixologów z naszego VODKA ATELIER.
pełne menu
wraz z proponowanymi
alkoholami
WYDARZENIA
The World Restaurant Awards

ELIXIR by DOM WÓDKI jako jedyna restauracja z Polski i tej części Europy został nominowany do najbardziej prestiżowej w świecie gastronomii nagrody THE WORLD RESTAURANT AWARDS 2019 uważanej za restauracyjne Oscary
więcej informacji na portalach:
rmf.pl, onet.pl oraz chillizet.pl

Lunch Menu
Zapraszamy od poniedziałku do piątku
w godzinach 12.00 - 16.00
19
  • Ceviche
    marynowany dorsz, skórka z pomarańczy, świeża kolendra, kompresowana czerwona cebula, oliwa z lubczyku
  • Ozorek w galarecie
    wolno gotowany ozorek, emulsja z musztardy sarepskiej, marynowany kalafior, kawior z octu, mus chrzanowy
  • Rosół
    bulion drobiowy, makaron naleśnikowy, korzenne warzywa, natka pietruszki
  • 29
  • Halibut
    grillowany stek z halibuta, kasza gryczana niepalona, brokuł, mus z marchewki, jarmuż, sos porowy
  • Żeberka
    selekcjonowana wieprzowina, kapusta z koperkiem, ziemniak pieczony na soli, mus z pieczonych buraków, sos BBQ
  • Makaron
    wędzony boczek, pieczarki portobello, kremowa śmietana, rozmaryn, ser bursztyn
Foodpairing na dziś
Tydzień z kuchnią polską oraz produktami Gorzelni Chopin
(18 – 24.02.2019)

  • Pierogi ruskie z truflą
    przyrządzone zdomowego twarogu, ziemniaków, białej trufli, cebuli duszonej z majerankiem, kruszonki z wędzonego boczku, opalanych pomidorów i kwaśnej śmietany,
    na życzenie sparowane z Młodym Ziemniakiem 2017.
  • Kaczka Pieczona
    podana z karmelizowaną gruszką, pieczonymi burakami, kaszą gryczaną niepaloną, sosem z czerwonej porzeczki i pędów sosny, orzechami włoskimi, oliwą z majeranku i pestkami słonecznika,
    na życzenie sparowana z Chopin Wheat.
  • Wiśnie w czekoladzie
    mus czekoladowy, podany z duszonymi wiśniami, słonym karmelem, pudrem z białej czekolady, karmelizowanymi orzechami i lodami waniliowymi,
    na życzenie sparowana z Likierem Chopin Karmelowym z Solą Morską.
  • Zestaw degustacyjny:
    „Wielcy Polacy" m.in. z wódką Chopin Rye
    „Ziemniaczany” m.in. ze Młody Ziemniak 2017


Zachęcam do polubienia oraz udostępnienia tego szczególnego wydarzenia na naszym profilu Facebook.
Przewodnik Michelin

Z radością informujemy, że DOM WÓDKI po raz trzeci z rzędu zdobył wyróżnienie „MICHELIN – MAIN CITIES OF EUROPE”. Dziękujemy za zaufanie i gratulujemy wszystkim restauracjom, które znalazły się w tegorocznej edycji Czerwonego Przewodnika.
PARTNERZY
MEDIA O NAS
kontakt
Restauracja ELIXIR
Pl. Teatralny,
ul. Wierzbowa 9/11, Warszawa
tel.: 22 828 22 11
e-mail: elixir@domwodki.pl
GODZINY OTWARCIA

12.00 – 24.00