Restauracja
Elixir to pierwsza na świecie restauracja w której wszystkie dania w karcie menu zostały połączone z degustacyjnymi porcjami wódek dla wydobycia smaków i aromatów, zgodnie z zasadami food and vodka pairingu. Tutaj 6 wieków tradycji produkcji wódek, miodów pitnych i nalewek przeplata się z kulinarnym bogactwem polskiej kuchni współczesnej. Nowoczesna interpretacja klasycznych receptur, wykorzystanie produktów regionalnych i nowatorskie podejście do idei łączenia potraw z wysokogatunkowym alkoholem pozwalają odkryć kuchnię polską na nowo, w zaskakującej i nie znanej dotąd odsłonie.
MENU / FOODPAIRING
ELIXIR to restauracja w której można zgłębić tajniki food and vodka pairingu, czyli teorii i praktyki połączeń smakowych. Menu stanowią dania kuchni polskiej, inspirowane tradycjami kulinarnymi różnych regionów kraju, pokazane w nowoczesnej odsłonie i na życzenie Gości łączone z trunkami, starannie dobieranymi przez grono szefów kuchni, vodka masterów oraz baristów i mixologów z naszego VODKA ATELIER.
pełne menu
wraz z proponowanymi
alkoholami
WYDARZENIA
The World Restaurant Awards

ELIXIR by DOM WÓDKI jako jedyna restauracja z Polski i tej części Europy został nominowany do najbardziej prestiżowej w świecie gastronomii nagrody THE WORLD RESTAURANT AWARDS 2019 uważanej za restauracyjne Oscary
więcej informacji na portalach:
rmf.pl, onet.pl oraz chillizet.pl

Lunch Menu
Zapraszamy od poniedziałku do piątku
w godzinach 12.00 - 16.00
19
  • Cezar
    chrupiąca sałata rzymska, pierś kurczaka zagrodowego, ser bursztyn, sos z koreczków Helskich, ziołowa grzanka
  • Oscypek
    wędzony oscypek w chrupiącej panierce, kolorowe sałaty, karmelizowana żurawina, owoce sezonowe
  • Żurek
    wędzonka, puree ziemniaczane, chrzan, gotowane jajko, boczek, emulsja z majeranku
  • 29
  • Sandacz
    filet z sandacza, młode warzywa, ziemniaki z koperkiem, relish z polski ziół, chipsy z batatów, sos holenderski
  • Baweta
    stek z bawety wołowej, młody szpinak z czosnkiem i chili, opalane ziemniaki, marynowana szalotka, mus z pasternaku, sos rozmarynowy
  • Makaron
    kurki, oliwa z oliwek, szalotka, chili, młody szpinak, bób, ser bursztyn
Foodpairing na dziś
Tydzień z kuchnią polską oraz wódką Belvedere
(15 – 21.07.2019 )

  • Śledź w "Szubie"
    przyrządzony z fileta śledzia bałtyckiego, podany z musem z pieczonego buraka, majonezem cytrynowym, jajkiem przepiórczym, marynowaną szalotką, wędzonym serem Oscypek, ogórkiem kiszonym z Hajnówki oraz kawiorem jabłkowym,
    na życzenie sparowany z Belvedere Bartężek Lake.
  • Tatar wegetariański
    przyrządzony z grillowanych warzyw (cukinia, papryka, bakłażan) marynowanych w emulsji z pieczonych pomidorów z lubczykiem, podany z hummusem z zielonego groszku i chrupiącą sałatą,
    na życzenie sparowane z Belvedere Citrus.
  • De Volaille z białą truflą
    z piersi kurczaka zagrodowego, nadziewany masłem truflowym, podany z musem z zielonego groszku, brukselką z bułką tartą oraz puree ziemniaczanym,
    na życzenie sparowany z Belvedere Smogóry Forrest.
  • Gicz jagnięca
    wolno gotowana gicz, podana z opalanymi ziemniakami, grillowanymi brokułami, młodą kapustą z koperkiem oraz sosem kurkowym z tymiankiem,
    na życzenie sparowana z Belvedere Smogóry Forrest.
  • Koktajl Słony Karmel,
    przyrządzony na bazie Belvedere Pure, słonego karmelu, soku z cytryny oraz czekoladowego bittersa.
  • Zestaw degustacyjny:
    „Zbożowy" z Belvedere Pure
    „Super Premium” z Belvedere Smogóry Forest


Zachęcam do polubienia oraz udostępnienia tego szczególnego wydarzenia na naszym profilu Facebook.
Przewodnik Michelin

Z radością informujemy, że ELIXIR BY DOM WÓDKI po raz czwarty z rzędu zdobył wyróżnienie „MICHELIN – MAIN CITIES OF EUROPE”. Dziękujemy za zaufanie i gratulujemy wszystkim restauracjom, które znalazły się w tegorocznej edycji Czerwonego Przewodnika.
PARTNERZY
MEDIA O NAS
kontakt
Restauracja ELIXIR
Pl. Teatralny,
ul. Wierzbowa 9/11, Warszawa
tel.: 22 828 22 11
e-mail: elixir@domwodki.pl
GODZINY OTWARCIA

12.00 – 24.00