Restauracja
ELIXIR to restauracja, w której ponad 6 wieków tradycji produkcji wódek, miodów pitnych i nalewek przeplata się z kulinarnym bogactwem polskiej kuchni współczesnej. Nowoczesna interpretacja klasycznych receptur, wykorzystanie produktów regionalnych i nowatorskie podejście do idei łączenia potraw z wysokogatunkowym alkoholem pozwalają odkryć kuchnię polską na nowo, w zaskakującej i nie znanej dotąd odsłonie.
MENU / FOODPAIRING
ELIXIR to restauracja, w której można zgłębić tajniki modnego na świecie food pairingu, czyli teorii i praktyki połączeń smakowych. Menu stanowią dania kuchni polskiej, inspirowane tradycjami kulinarnymi różnych regionów kraju, pokazane w nowoczesnej odsłonie i na życzenie Gości łączone z trunkami, starannie dobieranymi przez grono szefów kuchni, vodka masterów oraz baristów i mixologów z naszego VODKA ATELIER.
pełne menu
wraz z proponowanymi
alkoholami
WYDARZENIA
Lunch Menu
Zapraszamy od poniedziałku do piątku
w godzinach 12.00 - 16.00
19
  • Tatar z sandacza
    mazurski sandacz, świeża kolendra, limonka, marynowana szalotka, chrupiąca sałata, kwaśna śmietana, puder z buraka
  • Sałatka waldorf
    pierś kurczaka, marynowany seler, kompresowane jabłko, infuzowane rodzynki w nalewce z derenia, karmelizowane orzechy włoskie, chrupiąca sałata rzymska
  • Zupa
    krem z marchewki, prażone migdały, puder korzenny, mleko kokosowe
  • 29
  • Halibut
    filet z halibuta, mus z zielonego groszku, szpinak z czosnkiem, krokiet z puree ziemniaczanego, duszona cebula, sos holenderski
  • Polędwiczka wieprzowa
    pselekcjonowana wieprzowina, ziołowy puder, duszona kapusta z grzybami, ziemniaki gratin, pieczone buraki, sos z marynowanym pieprzem
  • Stroganoff
    polędwica wołowa, borowiki, pieczone pomidory, duszona biała cebula, kluseczki ziemniaczane, kwaśna śmietana
<
Tydzień z kuchnią polską oraz wódką Belvedere
(10 – 16.12.2018)
  • Śledź w "Szubie"
    przyrządzony z fileta śledzia bałtyckiego, podany z musem z pieczonego buraka, majonezem cytrynowym, jajkiem przepiórczym, marynowaną szalotką, wędzonym serem Oscypek, ogórkiem kiszonym z Hajnówki oraz kawiorem jabłkowym,
    na życzenie sparowany z wódką Belvedere Bartężek Lake.
  • Tatar wegetariański
    przyrządzony z grillowanych warzyw (cukinia, papryka, bakłażan) marynowanych w emulsji z pieczonych pomidorów z lubczykiem, podany z hummusem z zielonego groszku i chrupiącą sałatą,
    na życzenie sparowany z Belvedere Citrus.
  • De Volaille z białą truflą z piersi kurczaka zagrodowego
    nadziewany masłem truflowym, podany z musem z zielonego groszku, brukselką z bułką tartą oraz puree ziemniaczanym,
    na życzenie sparowany z Belvedere Smogóry Forrest.
  • Koktajl Słony Karmel
    przyrządzony na bazie wódki Belvedere Pure, słonego karmelu, soku z cytryny oraz czekoladowego bittersa.
  • Zestaw degustacyjny:
    „Zbożowy" m.in. z wódką Belvedere Pure
    „Super Premium” m.in. z Belvedere Smogóry Forest


Zachęcam do polubienia oraz udostępnienia tego szczególnego wydarzenia na naszym profilu Facebook.
PRZEWODNIK MICHELIN
Z radością informujemy, że DOM WÓDKI po raz trzeci z rzędu zdobył wyróżnienie „MICHELIN – MAIN CITIES OF EUROPE”. Dziękujemy za zaufanie i gratulujemy wszystkim restauracjom, które znalazły się w tegorocznej edycji Czerwonego Przewodnika.
PARTNERZY
MEDIA O NAS
Pionierom jest zawsze najtrudniej


Marta Kudosz - wywiad z Piotrem Popińskim

Wódka i śledź - czy to może być eleganckie


Monika Kucia / ugotujto.pl

Dom Wódki - raj na Ziemi


Froblog.pl

Polska wódką stoi...


Restaurantica.pl

kontakt
Restauracja ELIXIR
Pl. Teatralny,
ul. Wierzbowa 9/11, Warszawa
tel.: 22 828 22 11
e-mail: elixir@domwodki.pl
GODZINY OTWARCIA

12.00 – 24.00