Restauracja
Elixir to pierwsza na świecie restauracja w której wszystkie dania w karcie menu zostały połączone z degustacyjnymi porcjami wódek dla wydobycia smaków i aromatów, zgodnie z zasadami food and vodka pairingu. Tutaj 6 wieków tradycji produkcji wódek, miodów pitnych i nalewek przeplata się z kulinarnym bogactwem polskiej kuchni współczesnej. Nowoczesna interpretacja klasycznych receptur, wykorzystanie produktów regionalnych i nowatorskie podejście do idei łączenia potraw z wysokogatunkowym alkoholem pozwalają odkryć kuchnię polską na nowo, w zaskakującej i nie znanej dotąd odsłonie.
MENU / FOODPAIRING
ELIXIR to restauracja w której można zgłębić tajniki food and vodka pairingu, czyli teorii i praktyki połączeń smakowych. Menu stanowią dania kuchni polskiej, inspirowane tradycjami kulinarnymi różnych regionów kraju, pokazane w nowoczesnej odsłonie i na życzenie Gości łączone z trunkami, starannie dobieranymi przez grono szefów kuchni, vodka masterów oraz baristów i mixologów z naszego VODKA ATELIER.
pełne menu
wraz z proponowanymi
alkoholami
WYDARZENIA
The World Restaurant Awards

ELIXIR by DOM WÓDKI jako jedyna restauracja z Polski i tej części Europy został nominowany do najbardziej prestiżowej w świecie gastronomii nagrody THE WORLD RESTAURANT AWARDS 2019 uważanej za restauracyjne Oscary
więcej informacji na portalach:
rmf.pl, onet.pl oraz chillizet.pl

Lunch Menu
Zapraszamy od poniedziałku do piątku
w godzinach 12.00 - 16.00
19
  • Makrela
    wędzona makrela, fasolka szparagowa, gotowane jajko, pomidory malinowe, chrupiące sałaty, oliwki, dressing francuski
  • Cezar
    krucha sałata rzymska, krewetki, ziołowa grzanka, sos z koreczków Helskich, ser Bursztyn
  • Cebulowa
    karmelizowana cebula, bulion drobiowy, chrupiące grzanki, ser Bursztyn, tymianek, białe wino
  • 29
  • Dorsz
    pieczony dorsz z cytryną, czarna soczewica, chrupiące sałaty z warzywami, dressing z limonki, relish z ogórka zielonego
  • Kaczka
    pieczone kacze udo, karmelizowane żurawina, mus z marchewki, rajskie jabłko, sos majerankowy
  • Stroganoff
    polędwica wołowa, borowiki, pieczone pomidory, kluseczki ziemniaczane, kwaśna śmietana, natka pietruszki
Foodpairing na dziś
Tydzień z kuchnią polską oraz produktami Gorzelni Chopin
(21 – 27.10.2019)

  • Pierogi ruskie z truflą
    przyrządzone z domowego twarogu, ziemniaków, białej trufli, cebuli duszonej z majerankiem, posypane kruszonką z wędzonego boczku, z dodatkiem opalanych pomidorów i kwaśnej śmietany,
    na życzenie sparowane z Młodym Ziemniakiem 2018
  • Wegetariańskie Cepeliny
    soczewica beluga, borowiki, ciasto ziemniaczane, ziołowa cebula, mus z pietruszki, duszony szpinak, sos tymiankowy,
    na życzenie sparowane z Chopin Rye Organic
  • Baby kurczak
    przyrządzony z rydzami z tymiankiem, ziemniakami z białą truflą, pieczoną pietruszką, pieczonymi pomidorami, podany z sosem tymiankowym,
    na życzenie sparowany z Chopin Potato
  • Kaczka Pieczona
    podana z karmelizowaną gruszką, pieczonymi burakami, kaszą gryczaną niepaloną, sosem z czerwonej porzeczki i pędów sosny, orzechami włoskimi, oliwą z majeranku i pestkami słonecznika,
    na życzenie sparowana z Chopin Wheat
  • Wiśnie w czekoladzie
    mus czekoladowy, podany z duszonymi wiśniami, słonym karmelem, pudrem z białej czekolady, karmelizowanymi orzechami i lodami waniliowymi,
    na życzenie sparowane z Likierem Chopin Karmelowym z Solą Morską
  • Zestaw degustacyjny:
    „Wielcy Polacy" z wódką Chopin Potato
    „Ziemniaczany” z Młody Ziemniak 2018


Zachęcam do polubienia oraz udostępnienia tego szczególnego wydarzenia na naszym profilu Facebook.
Przewodnik Michelin

Z radością informujemy, że ELIXIR BY DOM WÓDKI po raz czwarty z rzędu zdobył wyróżnienie „MICHELIN – MAIN CITIES OF EUROPE”. Dziękujemy za zaufanie i gratulujemy wszystkim restauracjom, które znalazły się w tegorocznej edycji Czerwonego Przewodnika.
PARTNERZY
MEDIA O NAS
kontakt
Restauracja ELIXIR
Pl. Teatralny,
ul. Wierzbowa 9/11, Warszawa
tel.: 22 828 22 11
e-mail: elixir@domwodki.pl
GODZINY OTWARCIA

12.00 – 24.00