Restauracja
Elixir to pierwsza na świecie restauracja w której wszystkie dania w karcie menu zostały połączone z degustacyjnymi porcjami wódek dla wydobycia smaków i aromatów, zgodnie z zasadami food and vodka pairingu. Tutaj 6 wieków tradycji produkcji wódek, miodów pitnych i nalewek przeplata się z kulinarnym bogactwem polskiej kuchni współczesnej. Nowoczesna interpretacja klasycznych receptur, wykorzystanie produktów regionalnych i nowatorskie podejście do idei łączenia potraw z wysokogatunkowym alkoholem pozwalają odkryć kuchnię polską na nowo, w zaskakującej i nie znanej dotąd odsłonie.
MENU / FOODPAIRING
ELIXIR to restauracja w której można zgłębić tajniki food and vodka pairingu, czyli teorii i praktyki połączeń smakowych. Menu stanowią dania kuchni polskiej, inspirowane tradycjami kulinarnymi różnych regionów kraju, pokazane w nowoczesnej odsłonie i na życzenie Gości łączone z trunkami, starannie dobieranymi przez grono szefów kuchni, vodka masterów oraz baristów i mixologów z naszego VODKA ATELIER.
pełne menu
wraz z proponowanymi
alkoholami
WYDARZENIA
The World Restaurant Awards

ELIXIR by DOM WÓDKI jako jedyna restauracja z Polski i tej części Europy został nominowany do najbardziej prestiżowej w świecie gastronomii nagrody THE WORLD RESTAURANT AWARDS 2019 uważanej za restauracyjne Oscary
więcej informacji na portalach:
rmf.pl, onet.pl oraz chillizet.pl

Lunch Menu
Zapraszamy od poniedziałku do piątku
w godzinach 12.00 - 16.00
19
  • Śledź
    filet ze śledzia, kwaśna śmietana, kompresowane jabłko, marynowana czerwona cebula, kawior z octu
  • Tatar
    polędwica wołowa, marynowane borowiki, szalotka, żółtko przepiórcze, emulsja z musztardy sarepskiej, chili
  • Rosół
    bulion drobiowy, domowy makaron, warzywa sezonowe, lubczyk
  • 29
  • Sum
    filet z suma, młody szpinak, zielone szparagi, ziemniaki z koperkiem, mus z groszku zielonego, sos szafranowy
  • Kurczak
    pierś z kurczaka zagrodowego, marchewka z groszkiem, puree ziemniaczane z koperkiem, sos tymiankowy
  • Makaron
    pieczona kaczka, groszek cukrowy, trawa cytrynowa, imbir, kolendra, sos sojowy, prażony sezam, pomidorki koktajlowe
Foodpairing na dziś
Tydzień z kuchnią polską oraz wódką Grey Goose.
(22 - 28.04.2019)

  • Rakowa
    przygotowana na wywarze z mazurskich raków, z szyjkami rakowymi, szafranem, sezonowymi warzywami, pomidorami i koperkiem,
    na życzenie sparowana z Grey Goose le Citron.
  • Risotto
    przyrządzone z ryżu arborio, sera Bursztyn, pieczonej papryki, ze świeżym lubczykiem
    na życzenie sparowane z Grey Goose.
  • Koktajl Espresso Martini
    przyrządzony na bazie Grey Goose, likieru kawowego, espresso oraz wanilii.
  • Zestaw degustacyjny:
    „Owocowy" m.in. z wódką Grey Goose Le Citron
    „Super Premium” m.in. z Grey Goose


Zachęcam do polubienia oraz udostępnienia tego szczególnego wydarzenia na naszym profilu Facebook.
Przewodnik Michelin

Z radością informujemy, że ELIXIR BY DOM WÓDKI po raz czwarty z rzędu zdobył wyróżnienie „MICHELIN – MAIN CITIES OF EUROPE”. Dziękujemy za zaufanie i gratulujemy wszystkim restauracjom, które znalazły się w tegorocznej edycji Czerwonego Przewodnika.
PARTNERZY
MEDIA O NAS
kontakt
Restauracja ELIXIR
Pl. Teatralny,
ul. Wierzbowa 9/11, Warszawa
tel.: 22 828 22 11
e-mail: elixir@domwodki.pl
GODZINY OTWARCIA

12.00 – 24.00