Restauracja
Elixir to pierwsza na świecie restauracja w której wszystkie dania w karcie menu zostały połączone z degustacyjnymi porcjami wódek dla wydobycia smaków i aromatów, zgodnie z zasadami food and vodka pairingu. Tutaj 6 wieków tradycji produkcji wódek, miodów pitnych i nalewek przeplata się z kulinarnym bogactwem polskiej kuchni współczesnej. Nowoczesna interpretacja klasycznych receptur, wykorzystanie produktów regionalnych i nowatorskie podejście do idei łączenia potraw z wysokogatunkowym alkoholem pozwalają odkryć kuchnię polską na nowo, w zaskakującej i nie znanej dotąd odsłonie.
MENU / FOODPAIRING
ELIXIR to restauracja w której można zgłębić tajniki food and vodka pairingu, czyli teorii i praktyki połączeń smakowych. Menu stanowią dania kuchni polskiej, inspirowane tradycjami kulinarnymi różnych regionów kraju, pokazane w nowoczesnej odsłonie i na życzenie Gości łączone z trunkami, starannie dobieranymi przez grono szefów kuchni, vodka masterów oraz baristów i mixologów z naszego VODKA ATELIER.
pełne menu
wraz z proponowanymi
alkoholami
WYDARZENIA
The World Restaurant Awards

ELIXIR by DOM WÓDKI jako jedyna restauracja z Polski i tej części Europy został nominowany do najbardziej prestiżowej w świecie gastronomii nagrody THE WORLD RESTAURANT AWARDS 2019 uważanej za restauracyjne Oscary
więcej informacji na portalach:
rmf.pl, onet.pl oraz chillizet.pl

Lunch Menu
Zapraszamy od poniedziałku do piątku
w godzinach 12.00 - 16.00
19
  • Tatar
    sezonowana polędwica wołowa, piana z lubczyku, żel z ogórka kiszonego z Hajnówki, marynowane kurki, kremowe żółtko, emulsja z musztardy sarepskiej
  • Wędzona gęś
    pierś gęsi, sałaty, marynowana dynia, kawior z jabłka, karmelizowane orzechy włoskie, chipsy z topinamburu, sos z jarzębiny
  • Krupnik
    bulion drobiowy, koperek, kasza jęczmienna, ziemniaki, warzywa korzenne
  • 29
  • Halibut
    filet z halibuta, czarna soczewica z lubczykiem, mus z groszku zielonego, karmelizowana marchew, chipsy ziemniaczane, groszek cukrowy, sos szafranowy
  • Policzki wołowe
    wolno gotowana wołowina, ziołowe purée ziemniaczane, warzywa z sosem sojowym, sos pieczeniowy z trawą cytrynową
  • Pierogi
    ciasto orkiszowe, pieczona dynia, pestki, emulsja maślana z szałwią, kwaśna śmietana, duszony szpinak, puder orzechowy
Foodpairing na dziś
Tydzień z kuchnią polską oraz wódką Finlandia
(11 - 17.11.2019)

  • Nóżki w galarecie
    podane z chrzanową panna cottą, musem z pieczonego czosnku, musztardą sarepską, kawiorem z octu i emulsją ze świeżego majeranku,
    na życzenie sparowane z wódką Finlandia
  • Risotto
    przyrządzone z ryżu arborio, sera Bursztyn, pieczonej papryki, ze świeżym lubczykiem,
    na życzenie sparowane z Finlandią
  • Kaczka Pieczona
    podana z karmelizowaną gruszką, pieczonymi burakami, kaszą gryczaną i sosem z czerwonej porzeczki i pędów sosny,
    na życzenie sparowana z Finlandią Redberry
  • Koktajl Piernik
    przyrządzony na bazie wódki Finlandia Lime, likieru miodowego, świeżego soku z limonki, syropu piernikowego, soku jabłkowego, białka oraz bitters’a.
  • Zestaw degustacyjny:
    „Zbożowy" z wódką Finlandia
    „Na wodzie z lodowca” z Finlandią Platinum


Zachęcam do polubienia oraz udostępnienia tego szczególnego wydarzenia na naszym profilu Facebook.
Przewodnik Michelin

Z radością informujemy, że ELIXIR BY DOM WÓDKI po raz czwarty z rzędu zdobył wyróżnienie „MICHELIN – MAIN CITIES OF EUROPE”. Dziękujemy za zaufanie i gratulujemy wszystkim restauracjom, które znalazły się w tegorocznej edycji Czerwonego Przewodnika.
PARTNERZY
MEDIA O NAS
kontakt
Restauracja ELIXIR
Pl. Teatralny,
ul. Wierzbowa 9/11, Warszawa
tel.: 22 828 22 11
e-mail: elixir@domwodki.pl
GODZINY OTWARCIA

12.00 – 24.00