Restauracja
ELIXIR to restauracja, w której ponad 6 wieków tradycji produkcji wódek, miodów pitnych i nalewek przeplata się z kulinarnym bogactwem polskiej kuchni współczesnej. Nowoczesna interpretacja klasycznych receptur, wykorzystanie produktów regionalnych i nowatorskie podejście do idei łączenia potraw z wysokogatunkowym alkoholem pozwalają odkryć kuchnię polską na nowo, w zaskakującej i nie znanej dotąd odsłonie.
MENU / FOODPAIRING
ELIXIR to restauracja, w której można zgłębić tajniki modnego na świecie food pairingu, czyli teorii i praktyki połączeń smakowych. Menu stanowią dania kuchni polskiej, inspirowane tradycjami kulinarnymi różnych regionów kraju, pokazane w nowoczesnej odsłonie i na życzenie Gości łączone z trunkami, starannie dobieranymi przez grono szefów kuchni, vodka masterów oraz baristów i mixologów z naszego VODKA ATELIER.
pełne menu
wraz z proponowanymi
alkoholami
WYDARZENIA
Lunch Menu
Zapraszamy od poniedziałku do piątku
w godzinach 12.00 - 16.00
19
  • Tatar wołowy
    sezonowana wołowina, majonez chrzanowy, szalotka, musztarda francuska, ogórek kiszony z Hajnówki, marynowane borowiki
  • Ceviche
    marynowany łosoś, skórka z pomarańczy, segmenty z cytrusów, czerwona cebula, świeża kolendra, chrupiące sałaty
  • Zupa
    krem z pietruszki, puder z prażonych orzechów laskowych, karmelizowane wiśnie
  • 29
  • Dorsz
    polędwica z dorsza, risotto z pieczoną papryką, groszek cukrowy, fasolka szparagowa, sos sojowy, prażony sezam, sos szafranowy
  • Golonka
    wolno gotowana golonka, kapusta z koperkiem, puree ziemniaczane z chrzanem, sos z musztardą francuską
  • Makaron
    pieczona kaczka, karmelizowane jabłko, żurawina, sos rozmarynowy, wędzony oscypek
Tydzień z kuchnią polską oraz wódką Belvedere.
(16 – 22.07.2018)
  • Śledź w "Szubie"
    przyrządzony z fileta śledzia bałtyckiego, podany z musem z pieczonego buraka, majonezem cytrynowym, jajkiem przepiórczym, marynowaną szalotką, wędzonym serem Oscypek, ogórkiem kiszonym z Hajnówki oraz kawiorem jabłkowym,
    na życzenie sparowany z Belvedere Bartężek Lake
  • Carpaccio ze śledzia
    przyrządzone ze śledzia bałtyckiego marynowanego w świeżym lubczyku, marynowanych grzybów, chrupiących sałat oraz kwaśnej śmietany,
    na życzenie sparowane z Belvedere Citrus
  • De Vollaille z białą truflą z piersi kurczaka zagrodowego
    nadziewany masłem truflowym, podany z tłuczonym zielonym groszkiem, kalafiorem z bułką tartą oraz puree ziemniaczanym,
    na życzenie sparowany z Belvedere Pure
  • Koktajl Słony Karmel
    przyrządzony na bazie Belvedere Pure, słonego karmelu, soku z cytryny oraz czekoladowego bittersa.
  • Zestawy degustacyjne:
    „Zbożowy" m.in. z wódką Belvedere Pure
    „Super Premium” m.in. z Belvedere Smogóry Forest


Zachęcam do polubienia oraz udostępnienia tego szczególnego wydarzenia na naszym profilu Facebook.
PRZEWODNIK MICHELIN
Z radością informujemy, że DOM WÓDKI po raz trzeci z rzędu zdobył wyróżnienie „MICHELIN – MAIN CITIES OF EUROPE”. Dziękujemy za zaufanie i gratulujemy wszystkim restauracjom, które znalazły się w tegorocznej edycji Czerwonego Przewodnika.
PARTNERZY
MEDIA O NAS
Pionierom jest zawsze najtrudniej


Marta Kudosz - wywiad z Piotrem Popińskim

Wódka i śledź - czy to może być eleganckie


Monika Kucia / ugotujto.pl

Dom Wódki - raj na Ziemi


Froblog.pl

Polska wódką stoi...


Restaurantica.pl

kontakt
Restauracja ELIXIR
Pl. Teatralny,
ul. Wierzbowa 9/11, Warszawa
tel.: 22 828 22 11
e-mail: elixir@domwodki.pl
GODZINY OTWARCIA

12.00 – 24.00