Restauracja
Elixir to pierwsza na świecie restauracja w której wszystkie dania w karcie menu zostały połączone z degustacyjnymi porcjami wódek dla wydobycia smaków i aromatów, zgodnie z zasadami food and vodka pairingu. Tutaj 6 wieków tradycji produkcji wódek, miodów pitnych i nalewek przeplata się z kulinarnym bogactwem polskiej kuchni współczesnej. Nowoczesna interpretacja klasycznych receptur, wykorzystanie produktów regionalnych i nowatorskie podejście do idei łączenia potraw z wysokogatunkowym alkoholem pozwalają odkryć kuchnię polską na nowo, w zaskakującej i nie znanej dotąd odsłonie.
MENU / FOODPAIRING
ELIXIR to restauracja w której można zgłębić tajniki food and vodka pairingu, czyli teorii i praktyki połączeń smakowych. Menu stanowią dania kuchni polskiej, inspirowane tradycjami kulinarnymi różnych regionów kraju, pokazane w nowoczesnej odsłonie i na życzenie Gości łączone z trunkami, starannie dobieranymi przez grono szefów kuchni, vodka masterów oraz baristów i mixologów z naszego VODKA ATELIER.
pełne menu
wraz z proponowanymi
alkoholami
WYDARZENIA
The World Restaurant Awards

ELIXIR by DOM WÓDKI jako jedyna restauracja z Polski i tej części Europy został nominowany do najbardziej prestiżowej w świecie gastronomii nagrody THE WORLD RESTAURANT AWARDS 2019 uważanej za restauracyjne Oscary
więcej informacji na portalach:
rmf.pl, onet.pl oraz chillizet.pl

Lunch Menu
Zapraszamy od poniedziałku do piątku
w godzinach 12.00 - 16.00
19
  • Sałata Waldorf
    krucha sałata rzymska, marynowany seler, rodzynki, karmelizowane orzechy włoskie, domowy majonez, pieczone jabłko
  • Kaszanka
    grillowa kaszanka, mus z cebuli, kompresowane jabłko, puder z prażonych orzechów laskowych, emulsja z majeranku, chips ziemniaczany, sos tymiankowy
  • Pomidorowa
    krem z pieczonych pomidorów, ziołowe grzanki, pesto z lubczyku, ser Bursztyn
  • 29
  • Łosoś
    grillowany filet z łososia, duszony szpinak, kasza bulgur z pomidorami, emulsja z pieczonych buraków, chipsy ze słonecznika bulwiastego, sos kaparowy
  • Schab
    wolno gotowany schab, puree z pietruszki, ziemniaki faszerowane serem lazur, warzywa sezonowe, sos grzybowy
  • Makaron
    wędzony boczek, pieczarki portobello, kremowa śmietana, ser Bursztyn
Foodpairing na dziś
Tydzień z kuchnią polską oraz wódką Finlandia.
(25–31.03.2019)

  • Nóżki w galarecie
    podane z chrzanową panna cottą, musem z pieczonego czosnku, musztardą sarepską, kawiorem z octu i emulsją ze świeżego majeranku,
    na życzenie sparowane z wódką Finlandia.
  • Risotto
    przyrządzone z ryżu arborio, sera Bursztyn, pieczonej papryki, ze świeżym lubczykiem,
    na życzenie sparowane z Finlandią.
  • Kaczka Pieczona
    podana z karmelizowaną gruszką, pieczonymi burakami, kaszą gryczaną i sosem z czerwonej porzeczki i pędów sosny,
    na życzenie sparowana z Finlandią Redberry.
  • Koktajl Piernik
    przyrządzony na bazie wódki Finlandia Lime, likieru miodowego, świeżego soku z limonki, syropu piernikowego, soku jabłkowego, białka oraz bitters’a.
  • Zestawy degustacyjne:
    „Zbożowy" m.in. z wódką Finlandia
    „Na wodzie z lodowca” m.in. z Finlandią Platinum


Zachęcam do polubienia oraz udostępnienia tego szczególnego wydarzenia na naszym profilu Facebook.
Przewodnik Michelin

Z radością informujemy, że DOM WÓDKI po raz trzeci z rzędu zdobył wyróżnienie „MICHELIN – MAIN CITIES OF EUROPE”. Dziękujemy za zaufanie i gratulujemy wszystkim restauracjom, które znalazły się w tegorocznej edycji Czerwonego Przewodnika.
PARTNERZY
MEDIA O NAS
kontakt
Restauracja ELIXIR
Pl. Teatralny,
ul. Wierzbowa 9/11, Warszawa
tel.: 22 828 22 11
e-mail: elixir@domwodki.pl
GODZINY OTWARCIA

12.00 – 24.00