Restauracja
ELIXIR to restauracja, w której ponad 6 wieków tradycji produkcji wódek, miodów pitnych i nalewek przeplata się z kulinarnym bogactwem polskiej kuchni współczesnej. Nowoczesna interpretacja klasycznych receptur, wykorzystanie produktów regionalnych i nowatorskie podejście do idei łączenia potraw z wysokogatunkowym alkoholem pozwalają odkryć kuchnię polską na nowo, w zaskakującej i nie znanej dotąd odsłonie.
MENU / FOODPAIRING
ELIXIR to restauracja, w której można zgłębić tajniki modnego na świecie food pairingu, czyli teorii i praktyki połączeń smakowych. Menu stanowią dania kuchni polskiej, inspirowane tradycjami kulinarnymi różnych regionów kraju, pokazane w nowoczesnej odsłonie i na życzenie Gości łączone z trunkami, starannie dobieranymi przez grono szefów kuchni, vodka masterów oraz baristów i mixologów z naszego VODKA ATELIER.
pełne menu
wraz z proponowanymi
alkoholami
WYDARZENIA
Lunch Menu
Zapraszamy od poniedziałku do piątku
w godzinach 12.00 - 16.00
19
  • Sałatka Waldorf
    marynowany seler, prażone orzechy włoskie, kompresowane jabłko, młoda sałata rzymska, rodzynki
  • Galaretka
    bulion rybny, warzywa, chrupiąca sałata, emulsja z pieczonego buraka, bita śmietana z chrzanem,
  • Grzybowa
    krem z borowików, chrupiące ciasto, emulsja z majeranku, kwaśna śmietana
  • 29
  • Halibut
    filet halibuta, blanszowany szpinak, domowe frytki, mus z zielonego groszku, sos z pieczonych pomidorów
  • Kotlet mielony
    selekcjonowana wieprzowina, mus z marchewki, groszek zielony z masłem, ziołowe puree ziemniaczane
  • Makaron
    młody szpinak, pomidory, chrupiąca cukinia, papryczki chilli, oliwa z oliwek, czosnek, ser bursztyn
Tydzień z kuchnią polską oraz wódkami Żubrówka, Russian Standard Platinum i Soplica.
(22 – 28.1.2018)
  • Kozi ser z młodymi burakami
    przygotowany z wędzonego, koziego sera, młodych buraków, sałat, sezonowych warzyw oraz dressingu z marchewki,
    na życzenie sparowany z Soplicą Pigwową.
  • Kaczka pieczona
    podana z pieczonymi młodymi burakami, malinami, puree buraczanym, opalanymi młodymi ziemniakami i pudrem orzechowym,
    na życzenie sparowana z Soplicą Staropolską Głogową.
  • Polędwica wołowa
    podana z puree z pieczonej pietruszki, fasolką szparagową z wędzoną słoniną, szalotką, ziemniakami z białą truflą oraz sosami Bernaise i z palonego masła,
    na życzenie sparowana z Żubrówką Bison Grass.
  • Koktajl Zu Zu Love
    przyrządzony na bazie Żubrówki Bison Grass, prosecco, przecieru brzoskwiniowego, wanilii oraz świeżego soku z cytryny.
  • Zestawy degustacyjne:
    „Zbożowy” m.in. z Żubrówką Czarną
    „Super Premium” m.in. z wódką Russian Standard Platinum


Zachęcam do polubienia oraz udostępnienia tego szczególnego wydarzenia na naszym profilu Facebook.
PRZEWODNIK MICHELIN
Z radością informujemy, że DOM WÓDKI już w pierwszym półroczu od otwarcia trafił do najbardziej prestiżowego na świecie przewodnika po restauracjach „MICHELIN – MAIN CITIES OF EUROPE 2016”. Dziękujemy za zaufanie i gratulujemy wszystkim restauracjom, które znalazły się w tegorocznej edycji Czerwonego Przewodnika.
PARTNERZY
MEDIA O NAS
Pionierom jest zawsze najtrudniej


Marta Kudosz - wywiad z Piotrem Popińskim

Wódka i śledź - czy to może być eleganckie


Monika Kucia / ugotujto.pl

Dom Wódki - raj na Ziemi


Froblog.pl

Polska wódką stoi...


Restaurantica.pl

kontakt
Restauracja ELIXIR
Pl. Teatralny,
ul. Wierzbowa 9/11, Warszawa
tel.: 22 828 22 11
e-mail: elixir@domwodki.pl
GODZINY OTWARCIA

12.00 – 24.00