Restauracja
Elixir to pierwsza na świecie restauracja w której wszystkie dania w karcie menu zostały połączone z degustacyjnymi porcjami wódek dla wydobycia smaków i aromatów, zgodnie z zasadami food and vodka pairingu. Tutaj 6 wieków tradycji produkcji wódek, miodów pitnych i nalewek przeplata się z kulinarnym bogactwem polskiej kuchni współczesnej. Nowoczesna interpretacja klasycznych receptur, wykorzystanie produktów regionalnych i nowatorskie podejście do idei łączenia potraw z wysokogatunkowym alkoholem pozwalają odkryć kuchnię polską na nowo, w zaskakującej i nie znanej dotąd odsłonie.
MENU / FOODPAIRING
ELIXIR to restauracja w której można zgłębić tajniki food and vodka pairingu, czyli teorii i praktyki połączeń smakowych. Menu stanowią dania kuchni polskiej, inspirowane tradycjami kulinarnymi różnych regionów kraju, pokazane w nowoczesnej odsłonie i na życzenie Gości łączone z trunkami, starannie dobieranymi przez grono szefów kuchni, vodka masterów oraz baristów i mixologów z naszego VODKA ATELIER.
pełne menu
wraz z proponowanymi
alkoholami
WYDARZENIA
The World Restaurant Awards

ELIXIR by DOM WÓDKI jako jedyna restauracja z Polski i tej części Europy został nominowany do najbardziej prestiżowej w świecie gastronomii nagrody THE WORLD RESTAURANT AWARDS 2019 uważanej za restauracyjne Oscary
więcej informacji na portalach:
rmf.pl, onet.pl oraz chillizet.pl

Lunch Menu
Zapraszamy od poniedziałku do piątku
w godzinach 12.00 - 16.00
19
  • Tatar z pomidorów
    pomidory malinowe, oliwa z bazylii, chrupiące sałaty, marynowana szalotka, grzanka z pieczywa razowego
  • Waldorf
    kompresowany seler, zielone jabłko, pierś kurczaka zagrodowego, puder z prażonych orzechów laskowych, marynowane rodzynki, domowy majonez
  • Barszcz czerwony
    pieczone buraki, sakiewki z wołowiną, emulsja z majeranku, owoce czarnej porzeczki
  • 29
  • Halibut
    filet z halibuta w ziołowej panierce, młode ziemniaki, puree z marchwi, kuskus z kalafiora, sos krewetkowy
  • Gęś
    pierś gęsi, kasza gryczana, kompresowane jabłko, młode buraki, prażone migdały, sos tymiankowy
  • Makaron
    polędwica wołowa, ogórek kiszony, kremowy sos z musztardą francuską, młody szpinak, ser bursztyn
Foodpairing na dziś
Tydzień z kuchnią polską oraz wódką Finlandia.
(20 – 26.05.2019)

  • Nóżki w galarecie
    podane z chrzanową panna cottą, musem z pieczonego czosnku, musztardą sarepską, kawiorem z octu i emulsją ze świeżego majeranku,
    na życzenie sparowane z wódką Finlandia.
  • Risotto
    przyrządzone z ryżu arborio, sera Bursztyn, pieczonej papryki, ze świeżym lubczykiem,
    na życzenie sparowane z Finlandią.
  • Kaczka pieczona
    podana z karmelizowaną gruszką, pieczonymi burakami, kaszą gryczaną i sosem z czerwonej porzeczki i pędów sosny,
    na życzenie sparowana z Finlandią Redberry.
  • Krewetki królewskie
    przyrządzone z zielonymi szparagami, makaronem tagliatelle z sepią, pieczonymi pomidorami, młodym szpinakiem i sosem cytrynowym,
    na życzenie sparowane z Finlandią Lime.
  • Koktajl Piernik
    przyrządzony na bazie wódki Finlandia Lime, likieru miodowego, świeżego soku z limonki, syropu piernikowego, soku jabłkowego, białka oraz bitters’a.
  • Zestaw degustacyjny:
    „Zbożowy" m.in. z wódką Finlandia
    „Na wodzie z lodowca” m.in. z Finlandią Platinum


Zachęcam do polubienia oraz udostępnienia tego szczególnego wydarzenia na naszym profilu Facebook.
Przewodnik Michelin

Z radością informujemy, że ELIXIR BY DOM WÓDKI po raz czwarty z rzędu zdobył wyróżnienie „MICHELIN – MAIN CITIES OF EUROPE”. Dziękujemy za zaufanie i gratulujemy wszystkim restauracjom, które znalazły się w tegorocznej edycji Czerwonego Przewodnika.
PARTNERZY
MEDIA O NAS
kontakt
Restauracja ELIXIR
Pl. Teatralny,
ul. Wierzbowa 9/11, Warszawa
tel.: 22 828 22 11
e-mail: elixir@domwodki.pl
GODZINY OTWARCIA

12.00 – 24.00