Restauracja
ELIXIR to restauracja, w której ponad 6 wieków tradycji produkcji wódek, miodów pitnych i nalewek przeplata się z kulinarnym bogactwem polskiej kuchni współczesnej. Nowoczesna interpretacja klasycznych receptur, wykorzystanie produktów regionalnych i nowatorskie podejście do idei łączenia potraw z wysokogatunkowym alkoholem pozwalają odkryć kuchnię polską na nowo, w zaskakującej i nie znanej dotąd odsłonie.
MENU / FOODPAIRING
ELIXIR to restauracja, w której można zgłębić tajniki modnego na świecie food pairingu, czyli teorii i praktyki połączeń smakowych. Menu stanowią dania kuchni polskiej, inspirowane tradycjami kulinarnymi różnych regionów kraju, pokazane w nowoczesnej odsłonie i na życzenie Gości łączone z trunkami, starannie dobieranymi przez grono szefów kuchni, vodka masterów oraz baristów i mixologów z naszego VODKA ATELIER.
pełne menu
wraz z proponowanymi
alkoholami
WYDARZENIA
Lunch Menu
Zapraszamy od poniedziałku do piątku
w godzinach 12.00 - 16.00
19
  • Nóżki
    selekcjonowana wieprzowina, kawior z octu, palona cytryna, emulsja z musztardy francuskiej, oliwa z majeranku, rzodkiewka, chips z pieczywa razowego
  • Kozi ser
    opiekany kozi ser, młody szpinak, karmelizowane wiśnie, prażone orzechy włoskie, marynowane buraki, dresing z pomarańczy
  • Zupa Jarzynowa
    korzenne warzywa, ziemniaki la ratte, brukselka, śmietanka, kalafior, koperek, oliwa ziołowa
  • 29
  • Dorsz
    dorsz w ziołowej panierce, warzywa z szałwią, kasza gryczana nie palona, maślany sos orientalny
  • Sznycel
    schab w chrupiącej panierce, sadzone jajko, ziemniaki z koperkiem, marynowana czerwona cebula, musztarda francuska, ogórek kiszony z Hajnówki
  • Makaron
    pierś z kurczaka zagrodowego, biała trufla, palone pomidory, emulsja maślana, ser bursztyn
Tydzień z kuchnią polską oraz wódką Finlandia.
(14 - 20.01.2019)
  • Nóżki w galarecie
    podane z chrzanową panna cottą, musem z pieczonego czosnku, musztardą sarepską, kawiorem z octu i emulsją ze świeżego majeranku,
    na życzenie sparowane z wódką Finlandia.
  • Risotto
    przyrządzone z ryżu arborio, sera Bursztyn, pieczonej papryki, ze świeżym lubczykiem,
    na życzenie sparowane z Finlandią.
  • Kaczka Pieczona
    podana z karmelizowaną gruszką, pieczonymi burakami, kaszą gryczaną i sosem z czerwonej porzeczki i pędów sosny,
    na życzenie sparowana z Finlandią Redberry.
  • Koktajl Piernik
    przyrządzony na bazie wódki Finlandia Lime, likieru miodowego, świeżego soku z limonki, syropu piernikowego, soku jabłkowego, białka oraz bitters’a.
  • Zestaw degustacyjny:
    „Zbożowy" m.in. z wódką Finlandia
    „Na wodzie z lodowca” m.in. z Finlandią Platinum


Zachęcam do polubienia oraz udostępnienia tego szczególnego wydarzenia na naszym profilu Facebook.
PRZEWODNIK MICHELIN
Z radością informujemy, że DOM WÓDKI po raz trzeci z rzędu zdobył wyróżnienie „MICHELIN – MAIN CITIES OF EUROPE”. Dziękujemy za zaufanie i gratulujemy wszystkim restauracjom, które znalazły się w tegorocznej edycji Czerwonego Przewodnika.
PARTNERZY
MEDIA O NAS
Pionierom jest zawsze najtrudniej


Marta Kudosz - wywiad z Piotrem Popińskim

Wódka i śledź - czy to może być eleganckie


Monika Kucia / ugotujto.pl

Dom Wódki - raj na Ziemi


Froblog.pl

Polska wódką stoi...


Restaurantica.pl

kontakt
Restauracja ELIXIR
Pl. Teatralny,
ul. Wierzbowa 9/11, Warszawa
tel.: 22 828 22 11
e-mail: elixir@domwodki.pl
GODZINY OTWARCIA

12.00 – 24.00