Restauracja
Elixir to pierwsza na świecie restauracja w której wszystkie dania w karcie menu zostały połączone z degustacyjnymi porcjami wódek dla wydobycia smaków i aromatów, zgodnie z zasadami food and vodka pairingu. Tutaj 6 wieków tradycji produkcji wódek, miodów pitnych i nalewek przeplata się z kulinarnym bogactwem polskiej kuchni współczesnej. Nowoczesna interpretacja klasycznych receptur, wykorzystanie produktów regionalnych i nowatorskie podejście do idei łączenia potraw z wysokogatunkowym alkoholem pozwalają odkryć kuchnię polską na nowo, w zaskakującej i nie znanej dotąd odsłonie.
MENU / FOODPAIRING
ELIXIR to restauracja w której można zgłębić tajniki food and vodka pairingu, czyli teorii i praktyki połączeń smakowych. Menu stanowią dania kuchni polskiej, inspirowane tradycjami kulinarnymi różnych regionów kraju, pokazane w nowoczesnej odsłonie i na życzenie Gości łączone z trunkami, starannie dobieranymi przez grono szefów kuchni, vodka masterów oraz baristów i mixologów z naszego VODKA ATELIER.
pełne menu
wraz z proponowanymi
alkoholami
WYDARZENIA
The World Restaurant Awards

ELIXIR by DOM WÓDKI jako jedyna restauracja z Polski i tej części Europy został nominowany do najbardziej prestiżowej w świecie gastronomii nagrody THE WORLD RESTAURANT AWARDS 2019 uważanej za restauracyjne Oscary
więcej informacji na portalach:
rmf.pl, onet.pl oraz chillizet.pl

Lunch Menu
Zapraszamy od poniedziałku do piątku
w godzinach 12.00 - 16.00
19
  • Tatar
    sezonowana polędwica wołowa, pieczony czosnek, kremowe żółtko, chili, ogórek kiszony z Hajnówki, emulsja z musztardy sarepskiej, ziołowa grzanka
  • Ceviche
    marynowany dorsz, szalotka, sok z cytrusów, miód gryczany, kompresowany ogórek, dressing cytrynowy
  • Cebulowa
    karmelizowana cebula, bulion drobiowy, świeży tymianek, ziołowa oliwa, chrupiące grzanki, ser Bursztyn
  • 29
  • Łosoś
    filet z łososia, ziołowe puree ziemniaczane, mus z pieczonej dyni, duszony szpinak, sos kaparowy
  • Kurczak zagrodowy
    pierś kurczaka zagrodowego, marchewka z groszkiem, ziemniaki gratin z białą truflą, chipsy z słonecznika bulwiastego, sos tymiankowy
  • Ravioli
    ciasto orkiszowe, pieczony kalafior, emulsja maślana, pomidory concasse, rukola, ser Bursztyn
Foodpairing na dziś
Tydzień z kuchnią polską oraz wódką Belvedere
(20 – 26.01.2020)

  • Śledź w "Szubie"
    przyrządzony z fileta śledzia bałtyckiego, podany z musem z pieczonego buraka, majonezem cytrynowym, jajkiem przepiórczym, marynowaną szalotką, wędzonym serem Oscypek, ogórkiem kiszonym z Hajnówki oraz kawiorem jabłkowym,
    na życzenie sparowany z Belvedere Bartężek Lake
  • Tatar wegetariański
    przyrządzony z grillowanych warzyw (cukinia, papryka, bakłażan) marynowanych w emulsji z pieczonych pomidorów z lubczykiem, podany z hummusem z zielonego groszku i chrupiącą sałatą,
    na życzenie sparowany z Belvedere Citrus
  • De Volaille z białą, truflą z piersi kurczaka zagrodowego
    nadziewany masłem truflowym, podany z musem z zielonego groszku, brukselką z bułką tartą oraz puree ziemniaczanym,
    na życzenie sparowany z Belvedere Smogóry Forrest
  • Koktajl Słony Karmel
    przyrządzony na bazie wódki Belvedere Pure, słonego karmelu, soku z cytryny oraz czekoladowego bittersa.
  • Zestaw degustacyjny:
    „Zbożowy" z wódką Belvedere Pure
    „Super Premium” z Belvedere Smogóry Forest


Zachęcam do polubienia oraz udostępnienia tego szczególnego wydarzenia na naszym profilu Facebook.
Przewodnik Michelin

Z radością informujemy, że ELIXIR BY DOM WÓDKI po raz czwarty z rzędu zdobył wyróżnienie „MICHELIN – MAIN CITIES OF EUROPE”. Dziękujemy za zaufanie i gratulujemy wszystkim restauracjom, które znalazły się w tegorocznej edycji Czerwonego Przewodnika.
PARTNERZY
MEDIA O NAS
kontakt
Restauracja ELIXIR
Pl. Teatralny,
ul. Wierzbowa 9/11, Warszawa
tel.: 22 828 22 11
e-mail: elixir@domwodki.pl
GODZINY OTWARCIA

12.00 – 24.00