Restauracja
Elixir to pierwsza na świecie restauracja w której wszystkie dania w karcie menu zostały połączone z degustacyjnymi porcjami wódek dla wydobycia smaków i aromatów, zgodnie z zasadami food and vodka pairingu. Tutaj 6 wieków tradycji produkcji wódek, miodów pitnych i nalewek przeplata się z kulinarnym bogactwem polskiej kuchni współczesnej. Nowoczesna interpretacja klasycznych receptur, wykorzystanie produktów regionalnych i nowatorskie podejście do idei łączenia potraw z wysokogatunkowym alkoholem pozwalają odkryć kuchnię polską na nowo, w zaskakującej i nie znanej dotąd odsłonie.
MENU / FOODPAIRING
ELIXIR to restauracja w której można zgłębić tajniki food and vodka pairingu, czyli teorii i praktyki połączeń smakowych. Menu stanowią dania kuchni polskiej, inspirowane tradycjami kulinarnymi różnych regionów kraju, pokazane w nowoczesnej odsłonie i na życzenie Gości łączone z trunkami, starannie dobieranymi przez grono szefów kuchni, vodka masterów oraz baristów i mixologów z naszego VODKA ATELIER.
pełne menu
wraz z proponowanymi
alkoholami
WYDARZENIA
The World Restaurant Awards

ELIXIR by DOM WÓDKI jako jedyna restauracja z Polski i tej części Europy został nominowany do najbardziej prestiżowej w świecie gastronomii nagrody THE WORLD RESTAURANT AWARDS 2019 uważanej za restauracyjne Oscary
więcej informacji na portalach:
rmf.pl, onet.pl oraz chillizet.pl

Lunch Menu
Zapraszamy od wtorku do piątku
w godzinach 12.00 - 16.00

19
  • Tatar
    sezonowa polędwica wołowa, szalotka, majonez musztardowy, kiszony ogórek, ziołowa oliwa
  • Sałata z kozim serem
    karmelizowana czerwona cebula, pieczony kozi ser, owoce sezonowe, buraki, młody szpinak, orzechy włoskie
  • Rosół
    bulion drobiowy, makaron naleśnikowy, warzywa korzenne, natka pietruszki
  • 29
  • Schabowy
    schab w chrupiącej panierce, puree ziemniaczane z musztardą francuską, colesław z młodej kapusty
  • Halibut
    filet halibuta w ziołach , ryż w orientalnym stylu, młody szpinak, groszek cukrowy, zielone szparagi, młoda marchew, sos kaparowy
  • Makaron
    wędzony boczek, szalotka, żółtko, kremowa śmietana, ser Grana Padano, natka pietruszki
Foodpairing na dziś
Tydzień z kuchnią polską oraz wódką Grey Goose
(26 - 31.05.2020)

  • Risotto z krewetkami
    przyrządzone z ryżu „Carnaroli”, z zielonymi szparagami, pomidorami concase, koperkiem i serem Grana Padano,
    na życzenie sparowane z wódką Grey Goose
  • Krewetki królewskie
    przygotowane z palonym masłem, kolorową papryką, szalotką, czosnkiem niedźwiedzim i pikantną papryką, podane z ziołową grzanką,
    na życzenie sparowane z Grey Goose le Citron
  • Koktajl Espresso Martini
    przyrządzony na bazie wódki Grey Goose, likieru kawowego, espresso oraz wanilii.
  • Zestaw degustacyjny:
    „Owocowy" z wódką Grey Goose Le Citron
    „Super Premium” z Grey Goose


Zachęcam do polubienia oraz udostępnienia tego szczególnego wydarzenia na naszym profilu Facebook.
Przewodnik Michelin

Z radością informujemy, że ELIXIR BY DOM WÓDKI po raz czwarty z rzędu zdobył wyróżnienie „MICHELIN – MAIN CITIES OF EUROPE”. Dziękujemy za zaufanie i gratulujemy wszystkim restauracjom, które znalazły się w tegorocznej edycji Czerwonego Przewodnika.
PARTNERZY
MEDIA O NAS
kontakt
Restauracja ELIXIR
Pl. Teatralny,
ul. Wierzbowa 9/11, Warszawa
tel.: 22 828 22 11
e-mail: elixir@domwodki.pl
GODZINY OTWARCIA

12.00 – 24.00