Restauracja
Elixir to pierwsza na świecie restauracja w której wszystkie dania w karcie menu zostały połączone z degustacyjnymi porcjami wódek dla wydobycia smaków i aromatów, zgodnie z zasadami food and vodka pairingu. Tutaj 6 wieków tradycji produkcji wódek, miodów pitnych i nalewek przeplata się z kulinarnym bogactwem polskiej kuchni współczesnej. Nowoczesna interpretacja klasycznych receptur, wykorzystanie produktów regionalnych i nowatorskie podejście do idei łączenia potraw z wysokogatunkowym alkoholem pozwalają odkryć kuchnię polską na nowo, w zaskakującej i nie znanej dotąd odsłonie.
MENU / FOODPAIRING
ELIXIR to restauracja w której można zgłębić tajniki food and vodka pairingu, czyli teorii i praktyki połączeń smakowych. Menu stanowią dania kuchni polskiej, inspirowane tradycjami kulinarnymi różnych regionów kraju, pokazane w nowoczesnej odsłonie i na życzenie Gości łączone z trunkami, starannie dobieranymi przez grono szefów kuchni, vodka masterów oraz baristów i mixologów z naszego VODKA ATELIER.
pełne menu
wraz z proponowanymi
alkoholami
WYDARZENIA
The World Restaurant Awards

ELIXIR by DOM WÓDKI jako jedyna restauracja z Polski i tej części Europy został nominowany do najbardziej prestiżowej w świecie gastronomii nagrody THE WORLD RESTAURANT AWARDS 2019 uważanej za restauracyjne Oscary
więcej informacji na portalach:
rmf.pl, onet.pl oraz chillizet.pl

Lunch Menu
Zapraszamy od wtorku do piątku
w godzinach 12.00 - 16.00

19
  • Łosoś
    wędzony łosoś, sadzone jajko, duszony szpinak, pieczone pomidorki, grillowana grzanka z pieczywa razowego, sos holenderski
  • Sałata
    duszone kurki w emulsji maślanej, chipsy z boczku wędzonego, jajko przepiórcze, pomidory malinowe, ziołowy dressing
  • Krem z buraka
    pieczone buraki, karmelizowane jagody, kozi ser, orzechy włoskie, maliny
  • 29
  • Dorsz
    zapiekany dorsz w sosie kurkowym, młode ziemniaki z koperkiem i cytryną, grillowana cukinia z pomidorem
  • Kurczak
    pierś kurczaka zagrodowego, chrupiąca panierka, zielony groszek, puree ziemniaczane z truflą, kalafior z bułką tartą
  • Makaron
    wędzony boczek, kremowa śmietana, szalotka, ogórek kiszony, kremowe żółtko, natka pietruszki, ser Grana Padano
Foodpairing na dziś
Tydzień z kuchnią polską oraz marką Stock
(04 – 08.08.2020)

  • Tatar wołowy
    sezonowana polędwica, emulsja musztardowa, lubczyk, szalotka, ogórek kiszony z Hajnówki, żółtko 64°C,
    na życzenie sparowane z Orkiszem
  • Polski ramen
    kurczak zagrodowy, młoda kapusta, marynowane jajko, groszek cukrowy, boczniaki, chili, trawa cytrynowa, szczypiorek, kolendra, makaron,
    na życzenie sparowane z Beluga Transatlantic
  • Kaczka z pieca
    Połówka kaczki, kompresowane jabłko, kopytka, pieczone buraki, orzechy włoskie, oliwa z majeranku, sos z pędów sosny,
    na życzenie sparowane z Beluga Hunting Berry
  • Koktajl Polskie Negroni
    przyrządzony na bazie wódki Żołądkowa Gorzka z Figą, Campari, Piasecki Miód Pitny Półtorak niesycony.
  • Zestaw degustacyjny:
    „Cytrusowy" m.in. z wódką Stock Prestige Grapefruit
    „Zbożowy” m.in. z Orkiszem


Zachęcam do polubienia oraz udostępnienia tego szczególnego wydarzenia na naszym profilu Facebook.
Przewodnik Michelin

Z radością informujemy, że ELIXIR BY DOM WÓDKI po raz czwarty z rzędu zdobył wyróżnienie „MICHELIN – MAIN CITIES OF EUROPE”. Dziękujemy za zaufanie i gratulujemy wszystkim restauracjom, które znalazły się w tegorocznej edycji Czerwonego Przewodnika.
PARTNERZY
MEDIA O NAS
kontakt
Restauracja ELIXIR
Pl. Teatralny,
ul. Wierzbowa 9/11, Warszawa
tel.: 22 828 22 11
e-mail: elixir@domwodki.pl
GODZINY OTWARCIA

Wtorek - Sobota 12:00 - 23:00
Niedziela - Poniedziałek - nieczynne