Restauracja
Elixir to pierwsza na świecie restauracja w której wszystkie dania w karcie menu zostały połączone z degustacyjnymi porcjami wódek dla wydobycia smaków i aromatów, zgodnie z zasadami food and vodka pairingu. Tutaj 6 wieków tradycji produkcji wódek, miodów pitnych i nalewek przeplata się z kulinarnym bogactwem polskiej kuchni współczesnej. Nowoczesna interpretacja klasycznych receptur, wykorzystanie produktów regionalnych i nowatorskie podejście do idei łączenia potraw z wysokogatunkowym alkoholem pozwalają odkryć kuchnię polską na nowo, w zaskakującej i nie znanej dotąd odsłonie.
MENU / FOODPAIRING
ELIXIR to restauracja w której można zgłębić tajniki food and vodka pairingu, czyli teorii i praktyki połączeń smakowych. Menu stanowią dania kuchni polskiej, inspirowane tradycjami kulinarnymi różnych regionów kraju, pokazane w nowoczesnej odsłonie i na życzenie Gości łączone z trunkami, starannie dobieranymi przez grono szefów kuchni, vodka masterów oraz baristów i mixologów z naszego VODKA ATELIER.
pełne menu
wraz z proponowanymi
alkoholami
WYDARZENIA
The World Restaurant Awards

ELIXIR by DOM WÓDKI jako jedyna restauracja z Polski i tej części Europy został nominowany do najbardziej prestiżowej w świecie gastronomii nagrody THE WORLD RESTAURANT AWARDS 2019 uważanej za restauracyjne Oscary
więcej informacji na portalach:
rmf.pl, onet.pl oraz chillizet.pl

Lunch Menu
Zapraszamy od wtorku do piątku
w godzinach 12.00 - 16.00

19
  • Ryba po grecku
    sandacz w panierce, korzenne warzywa, sos z pieczonych pomidorów, marynowana cebula
  • Sałata
    kolorowe sałaty, ser koryciński z czarnuszką, chrupiące warzywa, kiełki słonecznika
  • Zupa cebulowa
    bulion drobiowy, duszona cebula, białe wino, ziołowa grzanka, ser Grana Padano
  • 29
  • Sandacz
    filet sandacza mazurskiego, warzywa ratatouille, ziemniaki szafranowe, sos beurre blanc
  • Bitki wołowe
    duszona wołowina, cebula szalotka, ziemniaki, surówka z kiszonego ogórka
  • Makaron
    norweski łosoś, pomidorki koktajlowe, młody szpinak, sos koperkowy
Foodpairing na dziś
Tydzień z kuchnią polską oraz wódkami Orkisz, Beluga, Amundsen, Żołądkowa Gorzka i Saska
(14 - 20.09.2020)

  • Tatar z polskiej sezonowanej polędwicy wołowej
    podany z emulsją musztardową, świeżym lubczykiem, szalotką, ogórkiem kiszonym z Hajnówki i żółtkiem 64°C,
    na życzenie sparowane z wódką Orkisz
  • Kaczka z pieca
    podana z kompresowanym jabłkiem, kopytkami, pieczonymi burakami, orzechami włoskimi, oliwą z majeranku i sosem z pędów sosny,
    na życzenie sparowane z Beluga Hunting Berry
  • Kotlety mielone w trzech odsłonach
    przyrządzone z selekcjonowanej wieprzowiny, podane z młodą marchewką, zielonym groszkiem, pieczonymi burakami i truflowym puree ziemniaczanym,
    na życzenie sparowane z Beluga Allure
  • Polski Ramen z kurczakiem zagrodowym
    podane z młodą kapustą, marynowanym jajkiem, groszkiem cukrowym, boczniakami, chili, trawą cytrynową, szczypiorkiem, kolendrą i makaronem,
    na życzenie sparowane z Beluga Transatlantic Racing
  • Koktajl Polskie Negroni
    przyrządzony na bazie Żołądkowej Gorzkiej z figą, miodu pitnego półtoraka, prosecco oraz pomarańczowo-czekoladowego bittersa
  • Zestaw degustacyjny:
    „Na wodzie z lodowca” m.in. z wódką Amundsen
    „Super Premium” m.in. z Beluga Noble


Zachęcam do polubienia oraz udostępnienia tego szczególnego wydarzenia na naszym profilu Facebook.
Przewodnik Michelin

Z radością informujemy, że ELIXIR BY DOM WÓDKI po raz czwarty z rzędu zdobył wyróżnienie „MICHELIN – MAIN CITIES OF EUROPE”. Dziękujemy za zaufanie i gratulujemy wszystkim restauracjom, które znalazły się w tegorocznej edycji Czerwonego Przewodnika.
PARTNERZY
MEDIA O NAS
kontakt
Restauracja ELIXIR
Pl. Teatralny,
ul. Wierzbowa 9/11, Warszawa
tel.: 22 828 22 11
e-mail: elixir@domwodki.pl
GODZINY OTWARCIA

Wtorek - Sobota 12:00 - 23:00
Niedziela - Poniedziałek - nieczynne